Karakter

De borderterriër is een vrij rustige hond en vriendelijk tegenover mensen maar tegenover andere honden kan hij zich dominant gedragen.

Hij kan socialiseren met andere (huis)dieren als hij er samen mee opgroeit. Je hoeft dus niet te vrezen dat hij de kippen in je eigen tuin zal opvreten. Het bekende gezegde "als kat en hond" is bij de Border zeker van toepassing, tenzij de kat "poeslief" is en niet naar de hond blaast of probeert hem de ogen uit te krabben.

De Border terrier is intelligent maar het blijft een terrier en deze hebben veelal toch een eigen wil. Verder is hij vasthoudend, nieuwsgierig, moedig, evenwichtig, koppig (is wel te verleiden met snoepjes of aanmoedigend toespreken), levendig, sportief en onvermoeibaar. Hij kan tegen een stootje en is niet kleinzerig. Trouw aan zijn baas, geduldig met kinderen en kan zich erg goed aanpassen.

Hij blaft niet onnodig, maar zal wel zijn stem laten horen als het nodig is (bijvoorbeeld als de deurbel gaat)

De hond speelt en rent graag buiten. Als je enkel dagelijks een blokje om maakt en daarnaast de hond altijd in huis houdt, zal hij zich wel aanpassen, maar op die manier levert hij toch veel van zijn levensvreugde in. Deze hond is dus best geschikt voor een sportieve baas.
Houd hem op wandeling door velden en bossen aan de leiband, want vaak zal bij het zien van een konijntje of ander wild het jachtinstinct te groot zijn en zal je hem moeilijk kunnen beletten om er achteraan te gaan.

Allemans vriend