Showen en tentoonstellen

De borderterriër is eigenlijk een werkhond, geen showhond. Daarom zal het dier bij hondenshows minder worden beoordeeld op hoe goed hij is in het showen, maar meer op hoe het dier als werkhond is.

Door aan tentoonstellingen deel te nemen kom je te weten of je hond aan alle standaardeisen voldoet, of liever nog, als "uitmuntend" wordt beoordeeld. Dit is een goede referentie voor kopers van je pups als je zelf eens wilt kweken.

Wil je pups met stamboom verkopen dan moet je aan de volledige reglementering van Sint-Hubertus voldoen, onder andere moet je hond minstens één kwalificatie « Goed » behaald hebben op een Belgische open, CAC- of CAC-CACIB-tentoonstelling onder een Belgische keurmeester, of op een Rasspeciale onder een Belgische of buitenlandse keurmeester (rasspecialist), of op een door de K.M.S.H. georganiseerde Attestendag (met een Belgische keurmeester), waarvan bewijs op de hiervoor voorziene attestkaart, of geslaagd zijn in de Selectie ingericht door de hiervoor erkende Belgische rasclub.

Douchka behaalde in de jeugdklasse "uitmuntend" op de Eurodogshows in Gent en Kortrijk. Op de foto bovenaan staat ze in de erering tussen de 35 beste honden in jeugdklasse van elk ras waarvan ze uiteindelijk als 9de eindigde.

In onderstaande VIDEO zie je Doudou aan het werk op de Eurodogshow 2009 in Kortrijk.

I'm simply the best ...