Voeding

Wie een pup koopt, krijgt meestal van de fokker een lijst mee waarop staat wat de pup gewend was te eten en aanwijzingen omtrent de voeding die het hondje nodig heeft vanaf het moment dat het bij u in huis is.
Het is niet verstandig een pup van de ene op de andere dag een ander soort en hoeveelheid voedsel voor te zetten. Dit leidt bijna altijd tot maagdarmstoornissen die er, samen met de verandering van omgeving die het hondje doormaakt, voor kunnen zorgen dat het dier volledig van slag raakt.
Wanneer u geen voedingslijst meekrijgt, vraagt u dan in ieder geval wat hij gewend was te eten en zet hem dat de eerste dagen voor. Daarna kunt u geleidelijk overgaan op voeding van uw eigen keuze.

Wij geven onze honden een dieet van gekookte rijst of Malva-rijst met gekookte kipfilet. Dit vraagt wel wat meer werk dan kant en klaar voer geven. Zie je het niet zitten om voor je hond te koken dan heb je tegenwoordig een ruime keuze op het gebied van hondenvoeding in alle supermarkten of dierenspeciaalzaken. U kunt kiezen tussen een kant-en-klaar voer zoals droge brokken (Eukanuba, Hill's, Pro Plan, Bento, Farmfood,...) en/of blik, of een kant-en-klaar rauw diepvries voer zoals o.a. Barf, Energique, Duck, Prince, Carnibest en Bandit.

Geef je hond geen etensresten van tafel. Het is niet goed voor de hond en het leidt tot "schooien". Wil je toch wat restjes van rijst of groenten geven, doe ze dan bij het voer in de eetbak op de gewone etenstijd van de hond.

Brokken of ander voer?